پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

 چاپگر یا پرینتر یک دستگاه با خروجی سخت افزاری است که برای تولید نسخه چاپی و چاپ هر سندی استفاده می شود. این سند می تواند از هر نوع باشد مانند فایل متنی، تصویر یا ترکیبی از هر دوی آنها. پرینتر اسناد ورودی را توسط کاربران در رایانه یا دستگاه های دیگر برای چاپ اسناد پذیرفته و به محصول نهایی تبدیل می کند. به عنوان مثال، اگر قرار است یک گزارش پروژه را در کلاس خود ارسال کنید، باید یک نسخه نرم افزاری از گزارش خود ایجاد کرده و با کمک چاپگر آن را چاپ کنید. 

پرینترها یکی از رایج ترین دستگاه های جانبی کامپیوتر هستند که به دو دسته پرینترهای دو بعدی و سه بعدی تقسیم می شوند. چاپگرهای دو بعدی برای چاپ متن و گرافیک روی کاغذ و چاپگرهای سه بعدی برای ایجاد اشیاء فیزیکی سه بعدی استفاده می شوند. 

پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

 انواع چاپگر

 اگرچه انواع مختلفی از چاپگرها وجود دارد، اما امروزه از دو نوع چاپگر استفاده می شود که پرینترهای جوهرافشان و لیزری هستند. لیستی از انواع مختلف پرینترها را در زیر مشاهده می کنید:

 پرینترهای جوهرافشان

 پرینترهای لیزری

 پرینترهای سه بعدی

 چاپگرهای LED

 چاپگرهای جوهر جامد

 چاپگرهای ماتریس نقطه ای

 چاپگرهای چند منظوره یا همه کاره

 چاپگر حرارتی

پلاتر

 پرینترهای جوهرافشان

 پرینتر جوهرافشان کانن به طور گسترده توسط کاربران خصوصی و تجاری استفاده می شود که با اسپری کردن جوهر با استفاده از صفحات مغناطیسی روی کاغذ، کاراکترها را مرتب چاپ می کند. از اجزای این پرینتر می توان به یک مجموعه تغذیه کاغذ، کارتریج جوهر، سر چاپ، نوار تثبیت کننده و تسمه اشاره کرد. 

 پرینتر های جوهر افشان جوهر را در کارتریج ذخیره می کند و از کارتریج جداگانه برای چاپ چندین نوع فایل رنگی استفاده می کند. این رنگ ها ترکیبی از رنگ های فیروزه ای، سرخابی، زرد و مشکی تشکیل می شود. این نوع چاپگرها توانایی ایجاد تصاویر با کیفیت را با کمک رنگ های زنده دارند. علاوه بر این، چاپگرهای جوهر افشان در مقایسه با سایر چاپگرها مقرون به صرفه تر هستند و استفاده از آن راحت تر است.

مزایای پرینترهای جوهرافشان:

  •  چاپگرهای جوهرافشان توانایی تولید خروجی با کیفیت بالا را دارند. 
  •  این چاپگرها نسبتاً سریع و آسان برای استفاده هستند. 
  •  علاوه بر این، این نوع چاپگرها زمان گرم شدن را نمی گیرند. 

 معایب پرینتر جوهرافشان:

  •  ممکن است زمان بیشتری برای چاپ لازم باشد. 
  •  هزینه جاری آن بالاست. 
  •  به نشانگر برجسته اجازه نمی دهد. 
  •  گاهی اوقات، ممکن است یک هشدار اشتباه در مورد خالی بودن کارتریج ایجاد کند. 

 پرینترهای لیزری

چاپگر لیزری یکی از پرینترهای رایج در دنیا است. در سال 1971 معرفی شد و پس از آن در Xerox PARC توسط گری استارک توسعه یافت. این دستگاه از فناوری لیزر یا دستگاه فتوکپی بدون ضربه برای چاپ متن و تصاویر روی کاغذ استفاده می کند. هر زمان که برای چاپ هر سندی ورودی دریافت می کند، یک پرتو لیزر سند را با کمک بارهای الکتریکی روی درام پوشش داده شده با سلنیوم می کشد. 

 هنگامی که درام شارژ می شود، در تونر (پودر جوهر خشک) غلت می خورد و آغشته به ابن پودر می شود. جوهر به دنبال تصویری که روی درام نقش بسته می رود. جوهر با کاغذ، از جمله گرما و فشار ترکیب می شود و سپس روی یک تکه کاغذ منتقل می شود. 

 هنگامی که سند چاپ می شود، تونر اضافی جمع آوری می شود و بار الکتریکی از درام حذف می شود. اکثر پرینترهای لیزری فقط به صورت تک رنگ قابل چاپ هستند. چاپگر لیزری تک رنگ حدود ده برابر ارزان تر از چاپگر لیزری رنگی است. 

تفاوت های پرینتر لیزری و چاپگر جوهر افشان

  •  چاپگر لیزری حاوی جوهر خشک است، در حالی که یک جوهر افشان حاوی جوهر مرطوب است. 
  •  یک چاپگر جوهر افشان تقریباً ده برابر پرینتر لیزری گران تر است زیرا نیاز به تعویض مکرر جوهر دارد. 
  •  اگر کاغذ خیس باشد، چاپگر جوهرافشان سند را با تاری چاپ می کند، اما چاپگر لیزری شفاف چاپ می کند. چاپگر جوهر افشان برای چاپ اسناد کمتر مناسب است، در حالی که چاپگر لیزری توانایی چاپ اسناد بیشتری را دارد. 

پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

 مزایای پرینتر لیزری:

  •  این نوع چاپگرها ظرفیت کاغذ بالاتری دارند. 
  •  نسبت به چاپگر جوهرافشان ارزانتر است. 
  •  قابلیت چاپ سریع اسناد را دارد. 
  •  علاوه بر این، می تواند بهره وری را افزایش دهد. 

 معایب پرینتر لیزری:

  •  چاپگرهای لیزری ممکن است به زمان گرم شدن نیاز داشته باشند. 
  •  چاپگرهای لیزری حجیم هستند زیرا به فناوری لیزر و درام تصویربرداری نیاز دارند. 
  •  به ولتاژ بالا نیاز دارد که منجر به انتشار کربن کوچک می شود. 

 پرینترهای سه بعدی

 یکی از بهترین پیشرفت ها در تاریخ فناوری چاپ چاپگر سه بعدی است که توسط چاک هال در سال 1984 ساخته شد. این چاپگر با استفاده از رزین با کیفیت اشیاء و اقلام سه بعدی را تولید می کند. از موادی مانند پلاستیک، پلیمرها، آلیاژهای فلزی یا حتی مواد غذایی استفاده می کند. 

کاربرد پرینترهای سه بعدی

 کاربردهای زیادی وجود دارد که در آن از چاپگرهای سه بعدی استفاده می شود، به عنوان مثال در باستان شناسی، مهندسی هوافضا، سیستم های اطلاعاتی، دندانپزشکی و بیوتکنولوژی کار آمد است. ممکن است از آن برای بازسازی فیزیکی آثار باستانی استفاده شود که با گذشت زمان از بین رفته اند. 

 چاپگر سه بعدی چگونه کار می کند؟

 به طور کلی، طراحی یک شی در یک سیستم نرم افزاری طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) که در آن نمونه اولیه آن ایجاد می شود، شروع می شود. سپس، سیستم طراحی به کمک رایانه، این نمونه اولیه را در قالب فایل STL (استریولیتوگرافی) به چاپگر می فرستد. سپس چاپگر پس از خواندن نمونه اولیه در مقاطع، فرآیند بازسازی شی را لایه به لایه آغاز می کند. 

مزایای پرینتر سه بعدی:

  •  مزیت اصلی چاپگر سه بعدی این است که به کاربران اجازه می دهد اشیاء را به صورت سه بعدی چاپ کنند. 
  •  قابلیت سفارشی سازی کامل را دارد. 
  •  دسترسی به آن آسان و مقرون به صرفه است. 
  •  اسناد را با کیفیت بهتری چاپ می کند. 
  •  اشکال و هندسه نامحدودی را در اختیار کاربران قرار می دهد. 

 معایب پرینتر سه بعدی:

  •  هزینه اولیه و رزین آن بالاست. 
  • چاپ سه بعدی هنوز در حال توسعه فناوری و پیشرفت است. 
  •  نسبت به قالب گیری تزریقی حدود 50 تا 100 بیشتر انرژی مصرف می کند. 
  •  این روش مواد محدودی دارد. 
  •  چاپگرهای سه بعدی کند هستند زیرا برای سفارشی سازی انبوه نامحدود هستند. 

 چاپگرهای LED

 پرینتر LED بیشتر شبیه پرینتر لیزری است. از سیستم درام، جوهر و فیوزر برای چاپ اسناد سیاه یا رنگی استفاده می کند. در ابتدا، Casio و Function چاپگرهای LED را با تمرکز نور در تمام طول درام پخش می کنند. این نوع چاپگرها بدون ضربه هستند، اما به جای استفاده از لیزر در هد چاپ، از دیود ساطع نور استفاده می کنند. این چاپگرها توسط سازنده OKI در سال 1989 اختراع شدند. 

تفاوت بین چاپگرهای لیزری و چاپگرهای LED وجود دارد. پرینترهای LED از نواری با LED ها برای ایجاد بار ثابت جذب جوهر روی درام چاپ استفاده می کنند در حالی که چاپگرهای لیزری از لیزر و آینه استفاده می کنند. اگرچه چاپگرهای LED در مقایسه با چاپگرهای جوهرافشان و لیزری محبوبیت بیشتری ندارند، اما به آرامی محبوبیت خود را به دست می آورند زیرا مزایای منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهند. 

 چاپگر LED چگونه کار می کند؟

 چاپگرهای LED دارای یک چاپگر لیزری درام مانند هستند که دارای سطحی اسچ که با کمک سیم ولتاژ بالا با الکتریسیته ساکن زیاد، شارژ می شود. در یک چاپگر لیزری، لیزر برای ترسیم یک تصویر یا متن از یک برد مدار، از داده هایی استفاده می کند که به آن انتقال داده می شود که باید در آینه چاپ شود و روی محور خود حرکت می کند تا پرتو را به درام منتقل کند. 

 در حالی که، در چاپگر LED، بار استاتیک منفی توسط LED هایی تولید می شود که ممکن است در بالا یا زیر درام قرار داشته باشند. نوری که از LED به درام بر خورد می کند با بار مثبت برخورد می کند که بار را از درام پاک کرده و بار الکترواستاتیکی منفی تولید می کند. . این بار ذرات تونر با بار مثبت را جذب می کند که به سطح بار منفی ایجاد شده توسط LED ها می چسبند. 

وقتی کاغذ وارد مکانیزم چاپگر می شود به کمک سیم فشار قوی بار مثبت می گیرد و تونر را از قسمت هایی که بار منفی گیر کرده است می کشد. سپس کاغذ بین دو غلتک گرم شده حرکت می کند و قبل از اینکه از روی آن خارج شود. چاپگر، تونر را روی صفحه جا به جا می کند. 

 مزایای پرینتر LED:

  •  تولید پرینترهای LED ارزانتر از پرینتر های لیزری است. 
  •  این نوع چاپگرها بیشتر دارای پسوند گارانتی رایگان هستند. 
  •  این پرینترها قابلیت چاپ بر روی اقلام سه بعدی ضخیم را دارند. 

 پرینترهای جوهر جامد

 یک چاپگر جوهر جامد کلاس لیزری برای صرفه جویی در فضا و هزینه بسته بندی طراحی شده است. این جوهر از نوع منحصر به فردی از فناوری جوهر استفاده می کند که قبل از استفاده به صورت مایع ذوب می شود. همانطور که چاپگرهای جوهر افشان جوهر را مستقیماً روی کاغذ پخش می کنند، اما چاپگرهای جوهر جامد از آنجایی که جوهر را روی درام پخش می کنند با دیگر پرینتر ها متفاوت هستند. اولاً، انتقال جوهر به درام نسبت به چاپگر، راه بهتری برای به دست آوردن ترکیب رنگی بهتر است، زیرا درام را می توان به طور مناسبی نسبت به کاغذ متحرک کنترل کرد. زیراکس بخش چاپگرهای رنگی Tektronix, Inc. را در سال 2000 خریداری کرد. چاپگر جوهر جامد توسط Tektronix, Inc. با کارتریج های مداد رنگی خود در بازار معرفی شد. 

پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟

 مزایای چاپگر جوهر جامد:

  •  کیفیت چاپ یک چاپگر جوهر جامد بسیار خوب و با کیفیت است زیرا رنگ های پویا و کیفیت چاپ فوق العاده ای را در طیف وسیعی از رسانه ها مانند پاکت نامه، کاغذ بازیافتی، شفافیت ها و کارت ها تولید می کند. 
  •  پرینتر های جوهر جامد به راحتی قابل استفاده هستند زیرا این چاپگرها توسط روغن های گیاهی غیر سمی ساخته شده اند و در دستان ما ذوب نمی شوند. بر خلاف پرینتر های لیزری یا جوهرافشان، نمی ریزند و نشتی ندارند. 
  • این نوع چاپگرها قادر به چاپ سریع اسناد هستند. به طور کلی، می تواند تا 30 صفحه در دقیقه چاپ کند. 
  •  بارگیری جوهر در چاپگر جامد آسان است زیرا شامل چوب هایی با اشکال خاص است. این نوع چاپگرها دارای شکاف جوهر در بالای چاپگر هستند و به شما این امکان را می دهند که جوهر را در هر زمان از جمله در زمان چاپ تعویض کنید. 
  •  پرینتر های جوهر جامد به این ترتیب طراحی شده اند. آنها فقط شامل سه مجموعه اصلی، درام چاپ، سر چاپ و کنترلر هستند. در مقایسه با پرینتر لیزری رنگی فضای کمتری را می گیرد. 
  •  علاوه بر این، این پرینترها و قطعات آنها نسبت به کارتریج های تونر رنگی و چاپگر های لیزری رنگی مقرون به صرفه هستند. 

معایب چاپگر جوهر جامد:

  •  این چاپگرها ممکن است نیاز به گرم شدن و خنک شدن زمان خاموشی داشته باشند. 
  •  اینها به نور UV حساس هستند و با گذشت زمان ممکن است رنگ آنها در زیر نور خورشید محو شود. 
  •  این پرینترها نسبت به پرینتر های لیزری انرژی بیشتری مصرف می کنند
  •  این چاپگرها عمدتاً برای تعداد زیادی چاپ استفاده می شوند. اگر در وسط چاپ خاموش شود، مدتی طول می کشد تا دوباره گرم شود. 

 چاپگرهای چند کاره

 چاپگر چندکاره یک دستگاه سخت افزاری است که می تواند کارهای مختلفی مانند چاپ، اسکن، فکس و کپی را انجام دهد. به آن چاپگر All-in-One نیز می گویند. برای کسب و کارهایی که دارای بودجه هستند و می خواهند هزینه ها را کاهش دهند، دارایی ها را یکپارچه کنند و گردش کار را تسریع کرده و بهبود بخشند، مناسب است. اگرچه اتصال پرینتر به رایانه با کمک سیم یا اتصال بی سیم ضروری است، اما گاهی اوقات می توان آن را مانند دستگاه های کپی مستقل از صفحه کنترل آنها کنترل کرد. علاوه بر این، نیازی به بیش از یک واحد نیست زیرا می تواند به راحتی چندین کار را در یک دفتر یا خانه به طور همزمان انجام دهد. 

مزایای چاپگرهای چند کاره:

  •  چاپگرهای چند منظوره می توانند در هزینه اولیه صرفه جویی کنند، زیرا به جای خرید بسیاری از پرینترها و دستگاه های فکس، می توانید تنها یک MFG بزرگ برای چند منظوره hp از وب سایت پیکارمو خریداری کنید. 
  •  این نوع پرینترها برای خانه و محل کار مفید هستند زیرا فضای زیادی را ذخیره می کنند. ممکن است یافتن فضایی برای دستگاه فکس، چاپگر و اسکنر دشوار باشد، اما یک چاپگر چندکاره فضای محدودی را اشغال می کند و می تواند چند کار مانند چاپ، فکس و اسکن را انجام دهد. 
  •  یکی از بهترین مزایای چاپگر چند منظوره، عملکرد سریعتر در مقایسه با پرینتر های لیزری یا سایر چاپگرها است. همچنین، برخی از چاپگرهای چند منظوره می توانند اسناد چاپی، فکس، اسکن تصاویر و کپی را به طور همزمان ارسال کنند. 
  •  علاوه بر این، این پرینترها برای تامین برق کل راه اندازی تنها به یک کابل نیاز دارند که باعث کاهش تراکم و برق مورد نیاز برای راه اندازی دستگاه می شود. بنابراین، پرینتر چند کاره در مقایسه با سایر چاپگرها انرژی کمتری مصرف می کند. 

پرینتر چیست؟

 معایب پرینترهای چندکاره:

  •  هزینه عملیاتی یک چاپگر چند کاره بالاست. هزینه نگهداری آن نیز گرانتر است زیرا در مقایسه با چاپگرهای دیگر از جوهر زیاد در مدت زمان کم استفاده می کند. همه عملکردها، مانند فکس، کپی و چاپگر، از جوهر سریعتر استفاده می کنند. 
  •  این چاپگرها یک کار را بر اساس قانون اول در اولین خروج انجام می دهند. بنابراین، همه کارها در یک صف قرار می گیرند که می تواند باعث کندی دستگاه شود. بنابراین، برخی از افراد ممکن است برای استفاده از دستگاه منتظر بمانند. 
  •  هنگامی که چاپگر چند منظوره از کار افتاده یا خراب است، اسکن، چاپ، کپی، فکس به طور کامل متوقف می شود. این می تواند برای یک سازمان مشکل ساز باشد، اگر آنها دستگاه های بیشتری برای فکس، کپی و چاپ اسناد داشته باشند بهتر است. 

پرینتر حرارتی

 پرینتر حرارتی توسط جک کیلبی اختراع شده است که به عنوان چاپگر الکتروترمال، چاپگر انتقال حرارتی یا پرینتر انتقال موم حرارتی نیز شناخته می شود. از پین های گرم شده برای تولید تصویر روی کاغذ استفاده می کند. این نوع چاپگرها به طور گسترده در بانکداری، خطوط هوایی، خواربار فروشی، سرگرمی، خرده فروشی، صنایع بهداشتی، فکس و ماشین حساب استفاده می شود. این پرینتر ها مقرون به صرفه هستند و سریع چاپ می شوند و مانند چاپگرهای دیگر از جوهر استفاده نمی کنند. آنها در درجه اول به کاغذ حرارتی برای تولید تصاویر وابسته هستند. 

 این فناوری برای یک سازمان مفید است زیرا قابل اعتماد و همچنین مقرون به صرفه می باشد. کارمندان می توانند به طور مداوم بدون وقفه کار کنند زیرا نیازی به تعویض کارتریج یا روبان در این چاپگر ندارند. 

مزایای چاپگر حرارتی:

  •  یکی از مزیت های اصلی پرینتر حرارتی عدم نیاز به روبان یا کارتریج است. بنابراین شرکت ها می توانند با استفاده از آن در زمان صرفه جویی کنند. 
  •  استفاده از این نوع چاپگرها به دلیل داشتن دکمه های کمتر، از جمله استفاده از نرم افزار، آسان است. 
  •  اینها برای دفاتر مفید هستند زیرا محیط های بدون نویز را فراهم می کنند. 
  •  این پرینترها ارزان تر هستند و در مدل ها و اندازه های مختلف موجود هستند. 
  •  این چاپگرها در چاپ تک رنگ سریعتر و کارآمدتر از چاپگرهای دیگر هستند. 

پرینتر چیست؟

 معایب پرینتر حرارتی:

  •  به طور کلی، چاپگر حرارتی مانند چاپگرهای استاندارد، رنگ ها را به خوبی چاپ نمی کند. 
  •  در زمان چاپ، به علت گرمای زیادی که تولید می کند ممکن است برای خودش مضر باشد. در نتیجه، اگر هد چاپ خراب شود، باید هزینه تعمیر را بپردازید یا هد جدید بخرید. 

نتیجه

همانطور که می دانید اکنون بسیاری از مشاغل بر این باورند که پرینتر یک تکنولوژی قدیمی است و دیگر نیازی به استفاده از آن نیست. 

اما اگر با چشم باز نگاه کنید میبینید که لزوما همه از امکانات پیشرفته استفاده نمی کنند و با استفاده نکردن از پرینتر فقط به روابط کاربری خود آسیب میزنید. همچنین کامپیوتر ها نیز هر لحظه امکان خرابی و یا خطا را دارند پس وجود یک پرینتر در محل کار یک امر کاملا منطقی است.